Formative psychologie

Artrose en chiropractie behandeling in Hilversum

Geplaatst op

Chiropractie Hilversum heeft een groot team aan specialisten die de gevolgen van artrose behandelen. De chiropractoren, fysiotherapeuten en oefentherapeuten gebruiken de nieuwste onderzoeken, geavanceerde therapieën en andere apparaten om uw pijn te verminderen en uw kwaliteit van leven te verbeteren. Hieronder leggen wij nader uit wat artrose is, welk effect het heeft en dat wij u kunnen helpen in onze praktijk MoveWell in Hilversum.

De psychologie bij artrose klachten speelt ook een rol

Artrose kan een behoorlijk impact op uw leven hebben, zelfs meer dan driekwart van de mensen met artrose zegt dat artrose een grote invloed heeft op hun dagelijkse manier van leven.

Veel mensen met artrose hebben het gevoel dat hun pijn en gewrichtsstijfheid niet serieus wordt door huisartsen en andere specialisten. Mentaal ofwel de psychologische effecten kunnen groot zijn. Soms zo groot dat de kwaal minder erg is dan het gevolg. Wij raden daarom altijd aan contact op te nemen en uw klachten spoedig aan te pakken .

Wat is artrose?

Artrose wordt veroorzaakt gewrichten ouder worden. De gewrichten dragen ons gewicht continu en zorgen constant voor een goede beweging. Toch als de belasting te hoog is, of als een gewricht te vaak verkeerd wordt bewogen of te vaak dan kan er geleidelijk schade optreden.

Bij artrose is er langzame schade van het weefsel dat de uiteinden van de botten beschermt. Dit kraakbeen weefsel wordt steeds rafeliger en onregelmatiger. De ruimte tussen de botten wordt smakker en daardoor wordt er nog minder bewogen. Tot uiteindelijk er een soort wrijving ontstaat met als gevolg ontsteking. Deze ontsteking kan weer typisch resulteren in pijn en stijfheid.

Hoe uit artrose zich?

Beweging wordt steeds pijnlijker en er kunnen zelfs kleine knobbeltjes op het botoppervlak ontwikkelen. Artrose veroorzaakt gewrichtspijn en stijfheid. Elk gewricht kan slijtageprocessen ondergaan en daarmee artrotisch worden. De knieën, heupen en handen lopen hierbij het meeste risico.

De chiropractor kijkt naar het gehele plaatje

Er zijn vele verschillende soorten artritis. Ofwel aandoeningen die gewrichtsontstekingen veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak is natuurlijk artrose ofwel slijtage van de gewrichten. Een chiropractor kan verlichting bieden voor de pijn en het ongemak bij artrose, reumatoïde artritis en andere ontstekingsaandoeningen. Voornamelijk wordt er gekeken naar de bewegingsbeperking. Een goede beweging is essentieel voor een betere smering van het gewricht.

Daarnaast kijkt de chiropractor ook naar de zogenaamde gele vlaggen. Dit betekent de psychologie achter de klacht. Indien het mentale stukje een te grote rol hierin speelt zal dit effect hebben op de uitkomst van de klacht. Hiervoor zijn juist bepaalde behandelprotocollen opgesteld. Als het stukje stress, depressie of andere mentale klachten een te grote rol speelt dan zal in samenspraak met de huisarts verder gekeken worden.

Gerelateerde berichten

Voorbeeld bericht

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim...

Lees meer

Over ons

We schrijven graag over onderwerpen uit de wereld van de psychologie. Lees onze blogs, we houden je graag op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ formative-psychologie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden