Formative psychologie

De diensten van de tandarts

Geplaatst op

Een tandarts is een medische professional die gespecialiseerd is in mondgezondheid. Hun taak is het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van tandheelkundige ziekten en aandoeningen. Ze geven ook advies over het onderhouden van een goede mondhygiëne thuis. Diensten aangeboden door tandartsen zijn onder andere:

  • -Tanden bleken
  • -fineer
  • -Implantaten
  • -Wortelkanaalbehandeling

Controlerende functie 

Tandartsen diagnosticeren tandbederf door de tanden, het tandvlees, de tong en de kaak van de patiënt te onderzoeken. Ze controleren ook op tekenen van mondkanker of andere ziekten. Als ze op een röntgenfoto een afwijking vinden die een teken kan zijn van kanker of een ander ziekteproces in het mond- of keelgebied, verwijzen ze hun patiënt door naar een specialist voor verder onderzoek. De tandarts zal de patiënt vragen stellen over hun medische geschiedenis om er zeker van te zijn dat ze allergieën of andere aandoeningen hebben waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitvoeren van de procedure. De tandarts zal dan de tanden en het kaakbot van de patiënt onderzoeken om er zeker van te zijn dat er geen problemen mee zijn voordat hij verder gaat met het benodigde werk.

Wat doet de tandarts?

De tandarts zal stappen ondernemen om tandbederf te voorkomen door twee keer per dag instructies te geven over het goed poetsen van tanden met fluoridetandpasta. Ze zullen ook instructies geven over hoe elke dag moeten flossen en wanneer ze weer moeten zien voor toekomstige afspraken of als er veranderingen zijn in de symptomen of problemen met hun tanden.Tandartsen zijn professionals die tandheelkundige zorg verlenen. Ze kunnen verschillende dingen doen, waaronder schoonmaken, gaatjes vullen en zelfs kaakchirurgie uitvoeren. Ook tanden bleken en kunstgebitten maken behoort tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over wat er allemaal mogelijk is, dan kun je contact opnemen met Tandarts Amsterdam.

Wil je meer weten over wat een tandarts doet? Dan is het zeker een optie om meerdere blogs te lezen online. Ook op onze site besteden we er de nodige aandacht aan. Bijvoorbeeld over de invloed van een slecht gebit (goed gebit) op onze psychologische gesteldheid. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We schrijven graag over onderwerpen uit de wereld van de psychologie. Lees onze blogs, we houden je graag op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ formative-psychologie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden