Formative psychologie

Een schone werkomgeving is een fijne werkomgeving

Geplaatst op

Je wilt je prettig voelen op je werk. Het is fijn om met een voldaan gevoel naar huis te gaan, maar het is ook belangrijk om je ontspannen te voelen wanneer je aan het werk bent. Wist je dat een schone werkomgeving daar veel aan bijdraagt? Ontdek hier waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan een opgeruimde werkplek en hoe je dat het beste doet.

 

Hoe beïnvloedt je werkomgeving je mentale welzijn?

 

Er zijn allerlei factoren die een rol spelen bij het creëren van een fijne werkomgeving: is je werk inhoudelijk leuk? Heb je fijne collega’s? Heeft je werkgever oog voor jou en snapt hij wat je belangrijk vindt? Daarnaast speelt ook de fysieke omgeving een belangrijke rol. Hoe een werkruimte is ingericht, heeft veel invloed op hoe jij je voelt. Niet alleen kleuren, meubilair en voorzieningen spelen een rol. Je wilt namelijk ook in een schone omgeving werken.

 

Waarom voelen we ons beter in een schone omgeving?

 

Een rommelige ruimte zorgt voor stress. Rommel veroorzaakt allemaal prikkels die je moet verwerken, terwijl je je eigenlijk wilt focussen op de inhoud van je werk. Een schone omgeving draagt bij aan je mentale welzijn. Het geeft een opgeruimd en overzichtelijk gevoel, waardoor je je makkelijker concentreert op de dingen die écht belangrijk zijn. Psychologen adviseren cliënten niet voor niets om hun huis op te ruimen wanneer ze psychische stress of chaos ervaren.

 

Professionele ondersteuning bij een schone werkomgeving

 

Of je nu op een grote locatie werkt of juist actief bent in een klein bedrijf: het is soms lastig om voor die schone werkomgeving te zorgen. Daarom kan het nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen. Denk dan niet alleen aan een schoonmaker die dagelijks komt stofzuigen en oppervlakten afstoft. Ook het onderhouden van de sanitaire ruimtes is belangrijk. Een sanitaire service is gespecialiseerd in dat werk. Zij reinigen de toiletten en zorgen ervoor dat alle voorraden worden aangevuld. Zo weet je zeker dat je een schone werkomgeving hebt waarin mensen zich prettig voelen.

 

Zorg samen voor een fijne werkplek

 

Ook wanneer je professionele ondersteuning van een sanitaire service inschakelt, is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bij blijft dragen. Betrek daarom je collega’s bij het creëren van een fijne en schone werkomgeving. Zorg ervoor dat iedereen regelmatig eens de vaatwasser uitruimt of stimuleer al je collega’s om hun afval netjes te recyclen. Een clean desk policy draagt ook bij aan een opgeruimd en ontspannen gevoel. Geen rondslingerende papieren of stapels mappen, maar een schoon en overzichtelijk bureau. Zo maak je iedere dag weer een frisse start, waardoor je het meeste uit jouw werkdag haalt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We schrijven graag over onderwerpen uit de wereld van de psychologie. Lees onze blogs, we houden je graag op de hoogte.

Contactgegevens

Via info @ formative-psychologie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden